П`ятниця, 26.04.2024, 11:30
Вітаю Вас Гість | RSS

МИРУТИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:40
Семінар вчителів української мови та зарубіжної літератури Берездівської громади

         

   

         24 лютого 2017 року у Мирутинському НВК  відбувся семінар вчителів  філологів. Учасники семінару відвідали відкриті уроки із зарубіжної літератури  в 9 класі та з української літератури в 11 класі.

Їх проводили вчителі -   предметники : Гаєвська Н.В (вчитель зарубіжної літератури) та Блага  І.В (вчитель укр.мови та літератури). На відкриті  уроки  завітали вчител і укр .мови  та літератури зарубіжної  літератури шкіл  Берездівської Сільської Ради, також були присутні  начальник відділу освіти  молоді та спорту культури та туризму  Мосіюк В.М , методисти відділу Опанасюк С.В. та Стецюк В.С. На початку заходу  була проведена зустріч гостей з дирекцією  Мирутинського НВК  та учнями 2-4 класів, які привітно зустріли гостей із хлібом  і сіллю,   і представили  рідну школу .

І ось об 11 годині розпочалися  уроки. Урок зарубіжної літератури  був на тему " Лірика О.С.Пушкіна". Епіграфом до  уроку  стали слова К. Бальмонта : "Пушкін був воістину сонцем російської  поезії".   На уроці  учні 9-го класу  дійсно переконалися в цих словах. Вчитель зарубіжної   Гаєвська Н.В.  вдало оформила  виставку життєвого  і творчого шляху  Пушкіна, що допомогло  учням більше розкрити особистість поета .На уроці дев'ятикласники  читали напам'ять вірші Пушкіна мовою оригіналу , а також провели невелике  дослідження тематики та жанру лірики поета . Цей урок відкрив  багато нового для учнів 9-го класу , а також допоміг детальніше ознайомитися  з творчістю О.С.Пушкіна .

Досить вдало була підібрана тема уроку  української  літератури , яка мала назву : "Образ матері у творчості  Бориса Олійника". Цей урок проводила учителька  укр. мови та літератури Блага І.В. Головними  словами цього уроку стали 

"Віддай усе, що взяв, і освятись

Ще більше, ніж узяв, зумій віддати.

Стоїть на видноколі світла мати –

У неї вчись."

                              Б.Олійник

 

На уроці  Ірина  Володимирівна  продовжила знайомити учнів з темою материнства  у літературі,вона ознайомила учнів  із пісенною творчістю Б.Олійника , спробувала сформувати  уяву  учнів  про головні життєві цінності,  а також виховати в учнів чуйність і сердечність, любов до матері та поезії.

На уроці учні 11-го класу розповідали вірші та цікаві факти з життя Б.Олійника

Дизайн класу, де проводився цей урок був прикрашений вишитими рушниками та портретом  Б.Олійника, що вдало доповнило  атмосферу уроку.

Уроки української та зарубіжної літератури були досить цікавими, завдяки кропіткій праці Благи І.В. та Гаєвської Н.В. Тому хочеться подякувати їм і усім іншим вчителям Мирутинського НВК  і інших шкіл за їх нелегку  освітянську працю!

Після уроків відбувся виховний захід "Чарівні барви рідного слова" для шановних гостей. Програма цього заходу була досить цікавою. Учні розповідали  вірші , гуморески , співали пісні та танцювали. Це стало вдалим  закінченням дня.

Цей день був дуже важливим, як для учнів  так і для вчителів. Він був насичений  спілкуванням , допоміг дізнатись багато нового  та цікавого. Педагогічний і учнівський колективи Мирутинського НВК раді бачити гостей і з нетерпінням чекають нових зустрічей.

 

                                                                                                   Маргарита Левчук

                                                                               Учениця 10 класу

                                                                                Мирутинський НВК

Переглядів: 621 | Додав: Admins | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031