П`ятниця, 29.03.2024, 09:03
Вітаю Вас Гість | RSS

МИРУТИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:38
Слідами наших предків

 

 Прийшло довгоочікуване літо. Почалась навчальна практика. І знову учні Мирутинського НВК не сидять на місці, а шукають цікавих і незабутніх вражень . Линуть на пошуки нових пригод, відкриваючи все нові і нові місця рідного краю. І саме в червневий теплий ранок, при сході сонечка, яке нібито проводжало нас, розпочинається наша чергова екскурсія.

Перед нами прокладалася дорога до старовинного, повного загадок міста Львів, що засноване королем Данилом Романовичем в 13ст.

Час в дорозі минав дуже швидко, і невдовзі ми мали змогу милуватися найгарнішими вулицями Культурної столиці України. Ми відвідали гору Високий замок ( 413м над рівнем моря) – з якої бачили все місто. Ці краєвиди нікого не залишать байдужими – вони надихають творити вічне – мистецтво. Після цього ми гуляли по старому місту, вслухались в кожне слово екскурсовода. Всі будинки привертали до себе увагу, адже створені у різні часи, а, отже, і у різні епохи: ренесансу, бароко, класицизму. Побували біля Львівської опери, дізналися, що Львівщина дала початок багатьом відомим гуртам, як-от «Океан Ельзи», «Скрябін», «Піккардійська терція», «Мері», «Плач Єремії»…

Саме Львів є центром одного з найрелігійніших регіонів України. Серед найвідоміших культових споруд міста ми відвідали Собор святого Юра, а також Вірменську церкву, Церкву Св. Параскеви П’ятниці.

В центрі міста безліч кав’ярень, через що вулиці своїми запашними ароматами закохують в себе всіх туристів.

Ну, а якщо ж, ви обожнюєте шоколад, то повинні завітати до майстерні шоколаду. Ми були в захваті від майстерності кондитерів. Вони створюють справжні шедеври. А любителям пива можна завітати до Львівської пивоварні, щоб відчути справжні його смаки.

Львів має безліч історичних пам’яток, архітектурних споруд, зокрема пам’ятників присвячених багатьом відомим людям. Один із таких ми побачили – це пам’ятник Т.Шевченку. Ліворуч фігури поета стоїть «Хвиля національного відродження» - 12-метрова символічна стела, на якій зображено різними фігурними рельєфами історію України від часів Київської Русі до поч. 20ст на передній стороні та історію України 20ст. – на зворотньому боці.

На цьому наша екскурсія не закінчилася. Переночувавши, ми вирушили до Берестечка. Саме тут ще в 1651 р. відбулася битва між Військом Запорозьким під командуванням Б.Хмельницького та союзним йому кримськотатарським військом з одного боку та армією Речі Посполитої з іншого. Відвідали неподалік Берестечка храм і музей, присвячені цій битві. Багато років поспіль люди на своїх огородах знаходили людські рештки – це ті самі воїни, що боролися за незалежність українського народу від польської шляхти. Тому кістки і всі інші знахідки знаходяться в музеї. Після цього наш маршрут прокладався до Луцька, де ми побували в замку Любарта, обійшли його околиці, побували в музеях дзвонів і книги.

Нас засмутило те, що більшість із історичних пам’яток – соборів, замків, фортець, храмів – потребують реставрації, але у наш час, коли в країні воєнна нестабільність, грошей немає. Більшість із них тримають у собі історію нашого життя і буде великою помилкою якщо ці скарби ми не збережемо.

Всі враження від побаченого назавжди залишилися у наших серцях. Ми дуже весело і цікаво провели час. І від імені подорожуючих хочу висловити подяку організаторам нашої екскурсії – директору Мирутинського НВК Мосіюку В.М. і вчителю історії Нікітчуку А.І., а також водієві – дяді Валєрі і Матвійчук Т.Є. – без них нам було б не так весело. Це не перша і не остання наша поїздка. Тому досліджуймо і відкриваймо нові цікавинки нашої Батьківщини!

Альона Мартинюк

10 клас Мирутинський НВК

 

Переглядів: 362 | Додав: Admins | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930